Månedlige arkiver: september 2024

Hva skjer?

Tastaturet ligger foran meg, men virker ikke ennå. Krystalloscillatoren snurrer ikke, og jeg mistenker at jeg ved en feiltakelse plukket en krystall med litt for stor ESR. Jeg har litt liv via debug interface, men ikke USB. Og jeg får den ikke til å kjøre program.

Ellers har jeg gått all-in på hjemmenettverket. Nabolaget hadde blitt fylt opp med Wifi. To av naboene ga kraftigere signal enn mitt Wifi når jeg sto ved siden av min egen ruter. Derfor har jeg lagt opp kablet nettverk til alle essensielle punkter i huset, og med 1Gb fiber inn til huset blir jo det strålende.

Jeg har også oppgradert resten av infrastrukturen. Kjøpte en Intel N100 PC med 4 ethernet porter fra AliExpress, og har satt opp den som ruter og brannmur. Hele greia er virtualisert på ProxMox, og i tillegg til OpnSense brannmuren så kjører jeg en Caddy web server der, en Nextcloud server, en Wireguard VPN og Adguard HOME. Javnt over er jeg veldig fornøyd med oppsettet. Disse web-sidene mine er jo knapt besøkt, så jeg kan fint spare litt penger på web-hotell. NextCloud gir meg mer kontroll på noen av sky-dataene mine (og jeg sparer litt penger på et par sync tjenester). Adguard Home er fantastisk. Mesteparten av reklame på web-sider forsvant som dugg for solen, og i tillegg kan jeg legge inn alle mulige andre regler også. Ok ikke minst, WireGuard. Jeg har satt opp telefonen min til å alltid koble via VPN hjem. På den måten får jeg glede av Ad-guard på den også. I det store og hele er jeg veldig fornøyd med oppsettet. Det blir sikkert noen endringer her og der, men det er jo litt av morroa da.